ŠTRAHE: Danas nam brane pušenje, hoće li sutra zabraniti i svinjsku šniclu jer je nezdrava!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAHE: Danas nam brane pušenje, hoće li sutra zabraniti i svinjsku šniclu jer je nezdrava!

Lider FPÖ Hajnc Kristijan Štrahe poručio je da potpisivanjem peticije protiv zakona o potpunoj zabrani pušenja u lokalima ne želi da zaštiti pušače, već da zaštiti pravo slobode izbora svih, pa i pušača

BEČ - Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache), šef Slobodarske partije Austrije (FPÖ) ozbiljno iznerviran najavama o potpunoj zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima, najavio je potpisivanje peticije protiv ovog zakona. On je upozorio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bi zbog ovog zakona mnogi mogli ostati bez svojih radnih mesta, posebno vlasnici i radnici u ugostiteljskim objektima.

"Taj zakon je čist bezobrazluk. Gde je ovome kraj, posle toga će nam zabrtaniti i svinjske šlice  zato što su nezdrave!”, besno je poručio Štrahe.

Lider slobodaraca smatra da svaki ugostitelj treba da ima slobodu izbora, i odluči da li će njegov lokal biti pušački, nepušački ili mešovit. Ukoliko se donese zakon o potpunoj zabrani pušenja vlasnici restorana, kafea i drugih objekata moraće ponovo da ulažu pozamašne sume novca u njihovu prenamenu.

Štrahe je poručio da potpisivanjem peticije protiv novog zakona ne želi da zaštiti pušače, već da zaštiti pravo slobode izbora svih, pa tako i pušača. Ugostitelji bi trebalo sami da odluče kakav će lokal da drže, a ne da im to nameće država, a gosti neka odluče u koji će od njih da odlaze. Štrahe je naglasio da je Zakon donet 2009. godine sasvim dobar i da ge treba menjati.

Njegov partijski kolega Peter Vurm,(FPÖ) naglašava da su i "pušači nisu građani drugog reda i da je zabrana pušenja na terasi, u automobilu ili dvorištu, jednaka je diktaturi".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.