STRAH OD NUKLEARNIH PRETNJI SEVERNE KOREJE SVE VEĆI Kanadski premijer najavio savez: Spremni smo na partnerstvo sa Seulom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 08:59

STRAH OD NUKLEARNIH PRETNJI SEVERNE KOREJE SVE VEĆI Kanadski premijer najavio savez: Spremni smo na partnerstvo sa Seulom

Kanada je predana povećanju vojnog angažmana kako bi ublažila pretnje regionalnoj sigurnosti.

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je da je njegova zemlja spremna na partnerstvo s Južnom Korejom u ključnim projektima minerala i čiste energije kao i odbrani od severnokorejskih nuklearnih i raketnih pretnji.

Obraćajući se južnokorejskom parlamentu, Trudo je rekao da je Kanada predana povećanju vojnog angažmana kako bi ublažila pretnje regionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sigurnosti, dok radi zajedno sa Seulom na denuklearizaciji Severne Koreje.

- Kanada je spremna da ojača naše partnerstvo s prijateljima poput Koreje u svemu, od baterijskih minerala preko visokotehnoloških inovacija do rešenja čiste energije - rekao je Trudo.

Trudo je u utorak stigao u Seul u prvu posetu jednog kanadskog čelnika u devet godina dok dve zemlje žele da podstaknu saradnju na području sigurnosti i baterijskih minerala koji se koriste u električnim vozilima.

Trudo i južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol održaće samit i zajedničku konferenciju za novinare kasnije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.