STOTINE KUĆA POD VODOM

Izvor: Kurir, 26.Jun.2010, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOTINE KUĆA POD VODOM

Normalizuje se situacija u poplavljenim područjima u Srbiji. I dalje najugroženiji Obrenovac, Ub, Loznica, Kraljevo, Čačak

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić izjavio je juče Tanjugu da se situacija u područjima ugroženim poplavama normalizuje, ali da je i dalje najkritičnije u Obrenovcu.

Osim Uba i Obrenovca, najugroženiji su i Loznica, Kraljevo i Čačak. U tri obrenovačka sela, Poljanama, Konaticama i Draževcu, poplavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je oko 135 domaćinstva i veliki broj oranica. Nedaleko od Čačka, u selu Katrga, nabujala rečica Žutaja poplavila je 30 domaćinstava, više od 50 hektara obradivog zemljišta i oštetila lokalne puteve. Na području opštine Obrenovac reka Peštan poplavila je oko 150 hektara oranica i ugrozila stotinak domaćinstava, koja su delimično evakuisana. Opština Ub, gde je pod vodom 100 kuća, u jučerašnjim poplavama pretrpela je najveće štete u valjevskom kraju.

U lozničkom kraju reka Jadar i njene pritoke se povlače. Pod vodom je više od 100 domaćinstava.

- Aktivirali smo Higijensko-epidemiološku službu Zdravstvenog centra u Loznici kako bi se sprečila eventualna epidemija - rekao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Zbog izlivanja reka i u opštini Ub je vanredna situacija. Reka Ub se povukla u korito, ali je oko stotinu kuća pod vodom. Najteže je u selima Crvena Jabuka, Milorci i Bogdanovica, a stotinak kuća u Ubu ugrožavaju podzemne vode. Voda iz seoskih bunara nije za piće, pa se stanovništvo snabdeva iz cisterni.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.