Izvor: B92, 19.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOSIC I MRKIC O MINISTARSTVIMA

"Rane koje su za sobom ostavili Leposava Milicevic i Milutin Bojic jos su i duboke i sveze i ovo sto sada imamo kao pokusaj za kadrovsko resenje za Ministarstvo zdravlja predstavlja nastavak kontinuiteta s prethodnom vlascu", rekao je predsednik Unije slobodnih sindikata Jugoslavije Dragoljub Stosic. On je na konferenciji za novinare dodao da postoji opasnost da se "propali kadrovi SPS, JUL i SPO na mala vrata vrate u zdravstvo i ponovo ga preuzmu na najgori moguci nacin". "Radmilo Roncevic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je do juce bio ministar za zdravstvo u gradskoj vladi i njegov brat Radoslav Zelenovic koji je bio ministar za ekologiju, su sada glavni glasnogovornici DSS kada su u pitanju kadrovska resenja. Oni su najobicniji prevrtaci, sedeli su do poslednjeg trenutka u pljackaskoj gradskoj vladi, cekali da ih izglasaju i kada su videli da se to nece desiti, presli su u DSS i sada ponovo zauzimaju neke pozicije i pokusavaju da Obrena Joksimovica proteziraju da bi im on obezbedio polozaje", rekao je Stosic.

Predsednik Novog sindikata zdravstva Zivorad Mrkic istakao je "da zdravstveni radnici imaju osecaj da ce opet biti samo zamorci u jednom velikom psiho-socio-patoloskom eksperimentu koji je u zdravstvu trajao 10 godina". On je rekao da su i dalje "dominantni samo kriterijumi politicke podobnosti u izboru funkcionera". "Odluka Izvrsnog odbora je da se odlucno suprotstavimo imenovanju gospodina Joksimovica zato sto ne znamo koje on to kriterijume ispunjava, sta je to sto krasi gospodina Joksimovica, pa je kandidovan za ministra zdravlja", rekao je Mrkic.

Predsednik Unije slobodnih sindikata Jugoslavije Dragoljub Stosic izrazio je nezadovoljstvo clanstva i jos nekim kadrovskim resenjima u novoj vlasti. "Ovde se ne radi o ministru zdravlja, ovde se radi o svima. Radi se o Nebojsi Covicu - za nas je neprihvatljivo da on bude potpredsednik Vlade. Covek koji je sklon da salje specijalce MUP na nezdovoljne radnike, koji je sklon da dva meseca posle toga stoji iza Milosevica na kontramitingu, sada treba da bude nasa demokratska nada. Ti ljudi su zaboravili da za njih nije glasao niko, od kostunice, pa do poslednjeg kandidata. Mi smo glasali protiv, glasali smo za promene. oni na nedostojan nacin zele da poniste ono za sta smo mi glasali", rekao je Stosic, javlja B92.

Na ovakvu izjavu Dragoljuba Stosica reagovao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, dr Bosko Jovicevic koji je za B92 rekao da su istupi u javnosti poput Stosicevog neprihvatljivi te da ga je veoma iznenadilo da moze tako ruzno da govori o ljudima, pogotovo o Romcevicu: "Kada je g. Stosic pre nekoliko godina bio uhapsen ja sam sa Romcevicem pokusavao da ga oslobodim. Romcevic je isao kod g. Covica da izdejstvuje Stosicevo oslobodjenje. Stosic je mozda bio dobar sofer, ili dobar organizator u Gradskom saobracajnom preduzecu, ali da on daje misljenje ko treba da bude ministar zdravlja i da on presudjuje to je zaista neprihvatljivo", rekao je Jovicevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.