Izvor: B92, 13.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"STOLICA U UN NE SME USPORAVATI ULAZAK U EVROPU"

Podgorica -- Potpredsednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marovic smatra da problem ne treba da predstavlja da li ce Srbija i Crna Gora imati jednu ili dve stolice u UN, vec da je bitno sto pre u stici u Evropu. Marovic je rekao da Crna Gora zbog jedne stolice u UN ne sme usporavati ulazak u Evropu. On je pozvao politicke snage u Crnoj Gori na dijalog i kompromis i naglasio da je Crna Gora i Srbija treba da krenu putem integracije u jednu modernu demokratsku zajednicu u kojoj ce >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti sacuvana drzavna samostalnost obe republike. Marovic je rekao da ocekuje da ce Crna Gora izmedju buducnosti u Evropi i izolacije izabrati Evropu.

"Izbor je jednostavan, svako dobronameran zeli da Crna Gora zakoraci sto pre u Evropu, jer to donosi dobro svim gradjanima i za mene ja taj izbor prost i mislim da ce Crna Gora izabrati taj put u Evropu, sto apsolutno podrzavam", rekao je Marovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.