Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STO DANA REPUBLICKE VLADE

Iako obelezavanje prvih sto dana vlade protice u senci slucaja Obradovic, kako je to i sam Zoran Djindjic sa zaljenjem konstatovao, srpski premijer je u sredu ipak izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je njegov kabinet ostvario za nesto vise od tri meseca svog rada i istakao da je Srbija, 'posle mnogo decenija, na dobrom putu'. Kako prenosi Radio B92, Djindjic je naglasio da se uspeh Vlade ne moze meriti postavljenim ciljevima jer su oni izuzetno veliki, nego onim sto je postignuto u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zateceno stanje. To je potkrepio podatkom da je u oktobru prosle godine bilo potrebno 2,64 prosecne plate za podmirivanje troskova potrosacke korpe, dok je danas za taj izdatak neophodno dati dve plate.

Djindjic je rekao da su prvog meseca u Srbiji izvrsene kadrovske promene i uvedena elementarna institucionalnost javne i drzavne bezbednosti, da je drugi mesec bio posvecen budzetu, a treci donosenju paketa sistemskih zakona. Za kraj maja i jun Djindjic je najavio 'znacajne ekonomske inicijative vlade', podsecajuci da su uspostavljeni kontakti sa medjunarodnim finansijski institucijama i pripremljena makroekonomska resenja. Srpski premijer je istakao da je najvazniji zadatak njegove vlade da ustanovi koliko radnih mesta moze da bude otvoreno i koliko moze da se poveca platezna moc stanovnistva u odnosu na prethodnu godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.