STIŽU BRUTALNE PRETNJE ZAPADA ZA PEKING: Ko to uradi, suočiće se sa posledicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 10:00

STIŽU BRUTALNE PRETNJE ZAPADA ZA PEKING: Ko to uradi, suočiće se sa posledicama

Da li smo na pomolu novog svetskog sukoba?

Sjedinjene Američke Države i savezničke zemlje saopštile su danas će se svako ko pokuša da upotrebi trgovinu kao oružje suočiti sa posledicama, čime je, kako ocenjuje Rojters, poslat jak signal Kini u vezi sa praksama za koje Vašington kaže da odgovaraju "ekonomskom maltretiranju".

Lideri G7 na samitu u Hirošimi su obećali da će ojačati lance snabdevanja sa partnerima, posebno za čipove, baterije i minerale, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preneo je Rojters.

G7, u zajedničkoj izjavi o "ekonomskoj otpornosti i ekonomskoj sigurnosti", nije posebno pomenuo Kini, iako se čini da su neki od komentara bili najjasniji koji su dosad poslati Pekingu, oko korišćenja trgovine kao političkog oružja, navodi agencija.

SAD i njeni partneri su zabrinuti zbog toga što Kina, kako smatraju, igra preveliku ulogu u nabavnom lancu, od poluprovodnika do ključnih minerala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.