STIŽE ZVER SA ISTOKA Evropu će okovati oluja i sneg, živa pada i do 50 stepeni ISPOD NULE, proleće KASNI (FOTO)

Izvor: Blic, 23.Feb.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽE "ZVER SA ISTOKA" Evropu će okovati oluja i sneg, živa pada i do 50 stepeni ISPOD NULE, proleće KASNI (FOTO)

Ledeni vazduh iz Sibira sledeće nedelje će okovati Evropu, sve do Velike Britanije koju će zadesiti najhladnija zima u poslednjih nekoliko godina, uz obilne snežnih padavine.

Oluja sa Arktika, koja se naziva "zver sa istoka", u nedelju uveče će doneti ekstremno niske temperature, u nekim oblastima i do minus osam stepeni Celzijusovih.

Kako piše "Gardijan", zbog neobičnog strujanja vazduha mraz će se protezati preko Britanskih ostrva, severne Evrope i zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sibira, pri čemu će maksilamalne dnevne temperature biti tek jedva iznad nule u, dok se u Rusiji najavljuje i do neverovatnih -50 stepeni Celzijusovih. Hladni talas doneće i velike snežne padavine i oluju u većini Evrope.

- Nismo imali ovako niske temperature u ovom delu godine, u februaru, još od 2013. godine. Ali to je neobično, pogotovo što je prilično kasno u sezoni. Proleće će biti odloženo ovim zahlađenjem, jer će 1. marta ledeni talas biti tek na polovini - rekli su britanski metorolozi.

Tokom dana u ponedeljak, očekuje se temperatura oko nule u većem delu kontinenta, dok će jedino Severna Irska izbeći naglo zahlađenje. Sneg se očekuje uglavnom u istočnim područjima i verovatno će se akumulirati u nekim delovima.

Lekar iz Engleske, doktor Tomas Vajt, upozorio je građane da ledeno vreme može da ima ozbiljne posledice po zdravlje ljudi. Sa danima koji su sada malo duži i sa više svetla može se lako zaboraviti da hladno vreme još uvek može da ubije, poručio je doktor Vajt.

- Građani stariji od 65 godina, oni sa hroničnim bolestima srca i pluća i mala deca, posebno su ugoroženi tokom hladnog vremena, jer se njihova tela muče sa padom temperatura - rekao je britanski lekar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVER SA ISTOKA STIŽE U EVROPU: Kontinent će okovati sneg i led, a temperature će ići i do minus 50!

Izvor: Kurir, 23.Feb.2018

Ledeni vazduh iz Sibira stiže naredne nedelje i do Velike Britanije i mogao bi da donese najhladnije vreme u poslednjih 5 godina u toj zemlji, a očekuju se i velike padavine.

Nastavak na Kurir...

Stiže "ZVER SA ISTOKA": Evropu će OKOVATI LED, temperatura će se spustiti i do 50 STEPENI ISPOD NULE!

Izvor: BKTV News, 23.Feb.2018

Snežne padavine izazvaće potpuni kolaps!..Evropu će sledeće nedelje okovati ledeni vazduh iz Sibira. Veliku Britaniju će kako prenose mediji zadesiti najhladnija zima u poslednjih nekoliko godina, uz obilne snežne padavine...Oluja sa Arktika, koja se naziva "zver sa istoka", u nedelju uveče će...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.