STIŽE VELIKO POJAČANJE RUSKOJ VOJSCI! Malva je spremna da zaurla na neprijatelja! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 22:59

STIŽE VELIKO POJAČANJE RUSKOJ VOJSCI! "Malva" je spremna da zaurla na neprijatelja! (VIDEO)

Uspešno je završila državna testiranja

Prva ruska samohodna haubica na točkovima "Malva", koju je napravila državna korporacija "Rosteh", uspešno je završila državna testiranja.

- Ona ima bolju sposobnost manevrisanja nego gusenice, ima veći tehnički resurs, a troškovi korišćenja su niži. Raspoređivanje na položaj, napuštanje pozicije i ciljanje mete traje manje vremena u poređenju sa vučenim oruđem - navodi se u saopštenju "Rosteha".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Samohodno artiljerijsko oruđe kalibra 152 milimetra napravljena je na bazi šasije "BAZ" sa pogonom točkova 8x8. Haubica je predviđena za uništavanje komandnih mesta, odbrambenih objekata, artiljerijskih, raketnih i minobacačkih baterija, sistema PVO, kolona tehnike i ljudstva protivnika. Posada haubice uključuje pet ljudi.

Haubica ima režim gađanja "istovremena paljba" kada nekoliko ispaljenih projektila istovremeno pogađa cilj. Sa jednim punim rezervoarom "Malva" može da pređe do hiljadu kilometara.

Može se transportovati avionom Il-76. "Malva" koju su napravili stručnjaci "Rosteha" uspešno je prošla državna testiranja i već se priprema za isporuku u vojsku, rekao je industrijski direktor klastera za naoružanje, municiju i specijalnu hemiju "Rosteha" Bekan Ozdojev.

Kako je dodao, proizvođačima je prioritet da sačuvaju živote ruskih vojnika. On je istakao da "Malva", zahvaljujući šasiji na točkovima, može brzo da zauzme položaj i da ga napusti, što je veoma važno u kontrabaterijskoj borbi.

Po rečima Ozdojeva, haubica može da pogodi praktično svaki objekat na udaljenosti većoj od 24 kilometra. Haubica ispaljuje preko sedam projektila u minuti, a municiju čini nekoliko desetina granata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.