STIŽE SPAS ZA VATRENU AUSTRALIJU? Najavljene snežne padavine sa jakom kišom, ali postoji jedan PROBLEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽE SPAS ZA VATRENU AUSTRALIJU? Najavljene snežne padavine sa jakom kišom, ali postoji jedan PROBLEM

Snažne oluje sa grmljavinom i jakom kišom, a ponegde i gradom pogodile su pojedine regione Australije koja se više meseci bori sa požarima koji su potpuno opustošili pojedine delove te zemlje.

Iako bi oluje mogle doneti toliko potrebnu pomoć vatrogascima koji se bore protiv nekih od najgorih požara u istoriji Australije, meteorolozi kažu da još uvek nije sigurno da će kiša pasti tamo gde je najpotrebnija i da li će je biti dovoljno.

Do sada nije bilo dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kiše da ugasi požare, prenosi CNN i prenosi zabrinutost zvaničnika da bi obilna kiša mogla da dovede do poplava jer voda bukvalno klizi sa sasušene zemlje.

Takođe, požari su uništili i veliki deo vegetacije koja bi mogla da apsorbuje padavine.

Služba za vanredne situacije države Viktoria objavila je na Fejsbuku nekoliko slika na kojima se vidi šteta od oluje, uključujuc?i rupu duboku 4 metra koja se otvorila pored puta.

U delovima Melburna palo je čak 77 milimetara kiše, uzrokujući poplavu i određenu štetu, saopštile su lokalne vlasti. Vatrogasna služba Novog Južnog Velsa saopštila je na Tviteru da "iako ova kiša neće ugasiti sve požare, sigurno pomaže njihovom obuzdavanju".

CNN-a izvestila je da kiša nije pala u svim delovima koji su zahvaćeni požarima, ali i da je u Novom Južnom Velsu više od 10.000 kuća i firmi ostalo bez struje zbog nevremena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Australijance obradovala kiša

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2020, 14:27

KAMBERA - Intenzivni pljuskovi sa grmljavinom ublažili su danas požare na australijskoj istočnoj obali, što je donijelo olakšanje umornim vatrogascima i farmerima koji se godinama bore protiv suše, ali i organizatorima Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, koje počinje sljedeće nedjelje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.