STIŽE OLUJA OPASNA PO ŽIVOT: Država na nogama - izdato HITNO upozorenje svim građanima! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 19:58

STIŽE OLUJA OPASNA PO ŽIVOT: Država na nogama - izdato HITNO upozorenje svim građanima! (VIDEO)

Rik je nanosio vetrove maksimalne brzine od oko 140 kilometara na sat, a pomerao se severon brzinom od oko šest kilometara na sat

Uragan Rik polako se danas približio meksičkoj obali sa pacifičke strane, a očekuje se da će doneti obilne padavine se severno od letovališta Akapulko kasno uveče, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

, preneo je Rojters.

NHC je procenio da će Rik ojačati kako se bude približavao obali i doneće "oluju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opasnu po život i jake vetrove uraganske snage", duž meksičke obale, severno od Akapulka.

Očekuje se da će u nekim oblastima pasti oko 50 centimetara kiše i da će verovatno padavine izazvati poplave i klizišta.

Overnight satellite picture of Hurricane #Rick near southern Mexico #HurricaneRick #HuracánRick pic.twitter.com/yLfg5kerB0

— Zoom Earth (@zoom_earth) October 24, 2021

aVlasti u meksičkoj državi Gerero upozorili su da bi talasi u oblasti Akapulko mogli da budu visoki tri do četiri metara.

Rik bi trebalo skroz da se smiri do utorka, dodaje NHC.

Meksičke države Gerero, Mičoakan, Kolima, Halisko i Najarit otvaraju skloništa u oblastima gde će pasti jake kiše, rekao je vladin zvaničnik za lokalnu televizijsku stanicu "Televisa".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.