STIŽE NAGLO ZAHLAĐENJE, OVAJ DEO SRBIJE PRVI NA UDARU! Temperatura do 30 stepeni, a onda PREOKRET! Spremite se, duvaće jak vetar, ali to nije sve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2023, 07:24

STIŽE NAGLO ZAHLAĐENJE, OVAJ DEO SRBIJE PRVI NA UDARU! Temperatura do 30 stepeni, a onda PREOKRET! Spremite se, duvaće jak vetar, ali to nije sve!

Oblaci i padavine doneće i osetniji pad temperature vazduha

Nakon dugotrajnog i više nego toplog, ali i sušnog vremena za ovo doba godine, preokretnica vremena očekuje se u nedelju. Do subote nas očekuje identično vreme današnjem, a uz sunčano vreme, maksimalna temperatura biće i do 30°C.

Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbiji je od 16 do 20°C, tako da su one i za 7-8, pa čak i 10 stepeni više od uobičajenih.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hladni front u nedelju prvo će zahvatiti Vojvodinu, potom i ostale predele Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom i veoma jak severozapadni vetar, ali i osetniji pad temperature vazduha.

Padavine će već prestati u ponedeljak, ali novi talas padavina očekuje se od utorka do četvrtka. Kiša će najobilnija biti sredinom sedmice, a ove padavine očekuju se pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana. Na pojedinim lokacijama očekuje se veća količina padavina.

Maksimalna temperatura sledeće sedmice biće uglavnom oko 15°C, tako da će vreme nakon dosadašnjeg letnjeg dela jeseni biti pravo jesenje i u skladu sa kalendarom.

Prema trenutnim prognozama stabilizacija vremena usledila bi oko 22. oktobra, uz postepeni porast temperatura vazduha.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SUTRA DO ČAK 30 STEPENI, A ONDA OBRT! Detaljna prognoza za vikend i početak nedelje, DAN PO DAN: Kreću kiše, pljuskovi i drastičan pad temperature

Izvor: Blic, 13.Okt.2023

Sutra, prvog dana vikenda, prema najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) uživaćemo u Miholjskom letu, biće pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 25 do čak 30 stepeni Celzijusovih. Ali, u nedelju stiže obrt! Osetno zahlađenje, kiše, pljuskovi.....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.