STIŽE JOŠ JEDNA VAKCINA PROTIV KORONE! Rusi rešili da potpuno poraze opaki virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 20:43

STIŽE JOŠ JEDNA VAKCINA PROTIV KORONE! Rusi rešili da potpuno poraze opaki virus

Razvoj vakcine počeo je u leto 2020. godine

Klinička testiranja još jedne ruske vakcine protiv kovida-19, Betuvaks-Cov-2, koju je razvio Institut za ljudske ćelije, mogla bi da počnu u septembru, nakon što rusko ministarstvo zdravlja izda odgovarajuću dozvolu, preneo je danas TAS S.

- Institut, koji stoji iza vakcine Betuvaks-CoV-2, zajedno sa kompanijom ''Betuvaks LLC'', priprema se za klinička testiranja u septembru. Rusko ministarstvo zdravlja trenutno razmatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aplikaciju za klinička testiranja vakcine i postavlja dodatna pitanja tvorcima vakcine po standardnoj proceduri - navodi se u saopštenju Instituta.

Betuvaks-CoV-2 je rekombinantna vakcina na bazi sferne čestice sa površinskim antigenom korona virusa.

Разработчики российской вакцины от COVID-19 «Бетувакс-Ков-2» планируют начать клинические исследования в сентябре. Об этом заявили в пресс-службе Платформы Национальной технологической инициативы: https://t.co/JLjBnW7Q72 pic.twitter.com/klZo641avE

— Известия (@izvestia_ru) August 1, 2021

Tvorci kažu da se može koristiti za vakcinaciju rizičnih grupa i za revakcinaciju, a razvoj vakcine počeo je u leto 2020. godine.

U testiranjima se očekuje da će učestvovati 116 volontera starosnog doba između 18 i 60 godina, koji nemaju hronične bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.