ŠTIMAC ODUŠEVLJEN: Oborili smo Srbiju na pleća!

Izvor: Kurir, 22.Mar.2013, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTIMAC ODUŠEVLJEN: Oborili smo Srbiju na pleća!

Hrvatska je nadigrala Srbiju golovima Mandžukića i Olića

ZAGREB - Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Igor Štimac izjavio je da je oduševljen posle pobede njegovih izabranika nad Srbijom u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Hrvatska je ranije golovima Mandžukića i Olića savladala Srbiju 2:0 i nalazi se korak bliže plasmanu na Mundijal. Srbija je izgubila šanse da se plasira na SP.

"Na pola puta smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do Brazila. Ja sam već zaboravio ovu utakmicu. Moramo doneti tri boda iz Velsa. Tamo moramo da potvrdimo sigurnost koju pokazujemo", rekao je Štimac i dodao:

"Znali smo da će biti tvrda utakmica. Srbija je izuzetan protivnik koji je u stvaranju. Imaju mladih talentovanih igrača koji će sazrevati. Mi imamo napadače koji su u stanju baciti njihov odbrambeni bedem na leđa. Presrećan sam i zbog Kovačića. Prelomio sam noćas. Svi igrači su igrali za deset. Večeras je Srbija pala na pleća".

On je rekao da bio iznenađen postavom koju je na teren izveo Mihajlović.


"Četiri meseca sam pratio svaki nastup srpskih igrača u klubovima i svaku utakmicu Srbije sam gledao po 10 puta. Sve što je on uradio večeras, i ja bih. Nadao sam se da neće biti tako jer bi nam bilo mnogo lakše. Izuzev dela gde smo mi srcem doveli njih u neugodnu situaciju, ovo se lomilo u nijansi i postavljanje tih igrača mene nije iznenadilo jer su oni za mene najbolje što Srbija ima", objasnio je selektor Hrvatske.

Štimac je kazao da će Srbiji trebati vremena da stvori tim.

"Takav je fudbal, imate priliku i promašite, a protivnik pogodi. Srbija se odlučila na put stvaranja, to košta. Nema iskustva, trebaće vremena i mora da se proceni da li želite da nastavite tim putem ili okrenete stranu. Utakmica je bila teška, dva jaka protivnika, ekipe sa ogromnom željom za pobedom. Srbija je tražila svoju šansu, da se vrati u orbitu kao veliki favorit u našoj grupi. Znao sam da će biti teško, čekali smo svoju šansu. Mogu da budem presrećan jer smo uložili veliku energiju u pripremi utakmice, ali nam je nedostajalo to u finišu, međutim odigrali smo kvalitetno. Mogu da skinem kapu svojim igračima", rekao je Štimac i dodao da ova generacija hrvatske reprezentacije bolja od one koja je 1998. godine osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.