STIGLO NEVREME  U BEOGRAD! Ovde LIJE KAO IZ KABLA i duva jak vetar, a oglasio se i RHMZ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 17:53

STIGLO NEVREME U BEOGRAD! Ovde LIJE KAO IZ KABLA i duva jak vetar, a oglasio se i RHMZ!

Pogoršanje vremena u Srbiji.

- Tokom poslepodneva na području južne Bačke, Sremu, Podrinju, Mačvi, kao i u Kolubarskom, Zlatiborskom i Moravičkom okrugu pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada - saopštili su iz RHMZ.

Kada je u pitanju prestonica Srbije iz ovog republičkog zavoda navode da se mogu očekivati padavine.

- Na teritoriji Beograda lokalna pojava kratkotrajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pljuskova sa grmljavinom - upozoravaju iz RHMZ.

Kako saznaju mediji nevreme praćeno jačim vetrom pogodilo je delove Beograda bliže Novom Sadu.

Tako su delovi zemunskih naselja u blizini puta ka Novom Sadu pod snažnim udarima vetra i jakog pljuska.

RHMZ je od jutros izdao više najava i upozorenja na promenu vremena i olujno nevreme sa obilnima padavinama. Međutim, prema najnovijem hitnom upozorenju, područje Vojvodine je ugroženo.

- Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode na području zapadne Bačke. Oblačnost koja je na području istočne Baranje uslovljavala jake pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska će se u narednih pola sata premeštati ka zapadu Bačke, Apatin i okolina - navodi se u ovom hitnom upozorenje.

- Pljuskovi i grmljavina koji se od sredine dana očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom - saopšteno je u upozorenju RHMZ danas pre podne.

Meteorolozi RHMZ istakli su da se veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim u Šumadiji i oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok.

Nevreme koje je pogodilo Hrvatsku stiglo je i u Srbiju. Nad Suboticom je oblačno, povremeno grmi, seva i duva jači vetar. Na momente su udari vetra jači, a intenzitet nevremena se polako pojačao poslednjih deset minuta.

Nevreme u ovom gradu su meteorolozi najavili još pre nekoliko dana i upozorili su da će iz Hrvatske stići u Srbiju prvo u Bačku.

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio je mapu nevremena koje se sa područja Hrvatske preselilo u Srbiju.

Nakon pljuska koji je pogodio Suboticu, nevreme koje nam dolazi iz Hrvatske upravo je zahvatilo i Novi Sad.

Udari vetra su jaki, a intenzitet nevremena je sve veći. Jak pljusak u Novom Sadu se pojačava iz minuta u minut.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.