STIGLI LEDENI DANI, BEOGRAD SE PONOVO ZABELEO! Izdato hitno upozorenje RHMZ: Velike padavine i jak vetar širom Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 11:00

STIGLI LEDENI DANI, BEOGRAD SE PONOVO ZABELEO! Izdato hitno upozorenje RHMZ: Velike padavine i jak vetar širom Srbije

Nakon jučerašnjeg pravog prolećnog vremena, danas su se u Srbiji meterološke prilike potpuno preokrenule

Hladnije vreme biće praćeno kratkotrajnim umerenim do jakim vetrom, a tokom dana očekuje se i formiranje snežnog prekrivača.

Jutarnja temperatura od 0 do 8, najviša u toku prepodneva, od 0 na severu do 12 na jugoistoku, u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče temperatura u svim mestima ispod nula stepeni.

U Beogradu je hladno sa snežnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << padavinama jakog intenziteta. Ulice su mokre, pa treba imati na umu da su moguće i saobraćajne gužve zbog otežanih uslova u saobraćaju.

U Kosjeriću u ovim trenucima pada kiša, ali se očekuje da sneg do kraja dana zahvati sve delove zemlje.

Do kraja nedelje očekuje se hladno vreme sa maksimalnim temperaturama koja će se kretati oko -4 stepena.

Zbog velikih padavina RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje. Situacija je naročito kritična na Limu gde će nivo vode dostići granicu vanredne odbrane od poplava. U gornjim tokovima Zapadne Morave očekuje se porast nivoa vode, a na Tisi kod Titela, moguće je da nivo reke dosegne granicu redovne odbrane od poplava.

Iz nacionalne meteorološke službe za dane vikenda najavljuju prestanak padavina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.