STIGLE HELIKOPTERSKE JEDINICE NA BRDO IZNAD SRPSKE SVETINJE: Postavlja se Časni Krst u blizini manastira Mileševa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2021, 22:05

STIGLE HELIKOPTERSKE JEDINICE NA BRDO IZNAD SRPSKE SVETINJE: Postavlja se Časni Krst u blizini manastira Mileševa (FOTO)

Stigle helikopterske jedinice na brdo Titerovac iznad srpske svetinje:

Na brdu Titerovac iznad jedne od najvećih srpskih svetinja, manastira Mileševa, već godinama se vijori srpska zastava, a prošle godine je Episkop mileševski Atanasije dao blagoslov da se na tom mestu postavi veliki Časni Krst koji bi predstvaljao pravi ukras kako manastira Mileševe tako i samog Zlatara.

Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Krsta na vrh.

- Pripadnici Helikopterske jedinice Vojske Srbije zajedno sa članovima Odbora za postavljanje Krsta na vrhu Titerovac iznad manastira Mileševe su stigli na teren kako bi zajednički sagledali sve aspekte i uslove za realizovanje posla i sačinili celokupan plan radova - navodi se na sajtu Eparhije mileševske.

Dočekao ih je Episkop Atanasije i pohvalio trud pripadnika Helikopterske jedinice ali i članova Odbora za podizanje krsta jer su se svi potrudili da daju svoj doprinos ovom značajnom i složenom poslu.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova nije se moglo pristupiti završnim pripremama za postavljanje Časnog Krsta kada je bilo u početku planirano, te su svi izrazili nadu da su se stekli svi povoljni uslovi da krst zasija na pripremljenom postolju na Titerovcu, na duhovnu radost i ukrepljenje svih dobronamernih ljudi mileševskog kraja, ali i celokupne Eparhije mileševske i svih poklonika zadužbine Svetog kralja Vladislava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.