STIGLA NAJJAČA PORUKA ZA NOTR DAM IZ DEČANA: Svaki Francuz će ZAPLAKATI kad čuje ovo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2019, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLA NAJJAČA PORUKA ZA NOTR DAM IZ DEČANA: Svaki Francuz će ZAPLAKATI kad čuje ovo!

Manastir Visoki Dečani izražava duboku solidarnost sa svim hrišćanima u Francuskoj.

Povodom velikog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, oglasio se i manastir Visoki Dečani na KiM koji je istakao da izražava "duboku solidarnost" sa svim hrišćanima Francuske i svim građanima te zemlje kojima je ona vekovima bila "simbol identiteta".

- Da Bog da da se ovaj predivni hram ponovo obnovi i vaskrsne u svojoj lepoti - objavljeno je na Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stranici manastira Visoki Dečani.

U postu se podseća da je Notr Dam jedna od najstarijih evropskih katedrala, koja je svojim zvonima objavila pobedu hrišćanske vojske na Kosovu Polju 1389. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.