Izvor: B92, 04.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STETA UZROKOVANA OLUJOM U ZLATIBORSKOM OKRUGU

Jak olujni vetar koji je u subotu uvece zadesio Uzice i celu zapadnu Srbiju naneo je veliku stetu tom podrucju. Kako javlja dopisnik Radija B92 Nenad Kovacevic, desetine sela u uzickom kraju su bez elektrice energije a u Bajinoj Basti povredjene su tri osobe.

Udari vetra cija je jacina na Zlatiboru dostizala 31 metar u sekundi pricinili su velike stete na elektromrezi. Na desetine sela u okolini Uzica, Pozege, Bajine Baste, Kosjerica, Prijepolja, Cajetine i ostalih opstina u zlatiborskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okrugu ostala su bez elektricne energije. Po selima vetar je u subotu nosio crepove sa kuca, kidao elektricne drvene i betonske stubove, cupao stabla, obarao vodove na elektricnoj mrezi. U Bajinoj Basti teske povrede je zadobio Lazar Pjevic posto mu je na glavu pao limeni krov sa stambene zgrade, i trenutno je na lecenju u uzickoj bolnici. U Bajinoj Basti su povredjene jos dve osobe koje se lece u lokalnoj bolnici. Nakon oluje u nedelju je situacija mirnija, a udari vetra su povremeni i mnogo blazi, javlja Radio B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.