STEFANOVIĆ U POSETI OVOM PRELEPOM ZDANJU: Za svakog Srbina je praznik 800 godina postojanja manastira (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 16:18

STEFANOVIĆ U POSETI OVOM PRELEPOM ZDANJU: "Za svakog Srbina je praznik 800 godina postojanja manastira" (FOTO)

Episkop mileševski Atanasije Rakita zahvalio se ministru na pomoći i podršci u podizanju krsta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, nakon posete manastiru Mileševa, da Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovanjem Helikopterske jedinice na postavljanju krsta na vrhu Titerovac želi da pruži pomoć i da doprinos obeležavanju 800 godina postojanja manastira.

- Jubilej koji obeležava manastir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mileševa, 800 godina postojanja, veliki je praznik za srpski narod. Ministarstvo unutrašnjih poslova daje skromni doprinos time što će pomoći crkvi da se podigne veliki krst, koji će biti simbol vere i ljubavi - rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio Eparhiji mileševskoj na prijateljskom dočeku i izrazio nadu da će i u budućnosti biti sličnih projekata u kojima će Ministarstvo unutrašnjih poslova moći da pruži doprinos očuvanju srpske tradicije.

koji je, kako je naveo, simbol onoga što je najsvetije i najdragocenije - ljubavi, istrajnosti, požrtvovanja i postojanosti.

Atanasije je istakao da je Eparhija odlučila da povodom obeležavanja jubileja, 800 godina postojanja manastira, podigne krst na vrhu Titerovac iznad manastira na visini od gotovo 1.000 metara, u znak zahvalnosti svima onima koji su pružili doprinos očuvanju i razvoju manastira kroz istoriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.