STEFANOVIĆ: Srbija nije ugrožena terorizmom, naši gosti su bezbedni

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ: Srbija nije ugrožena terorizmom, naši gosti su bezbedni

Bezbednost svih gostiju Srbije, pa i ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena

To je poručio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da se Nemanja Ristić, kojeg je crnogorsko tužilaštvo obuhvatilo naredbom o proširenju istrage za planiranje terorističkih napada, nađe pored šefa ruske diplomatije, Stefanović je odgovorio da je Lavrov bio potpuno bezbedan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Bio je određen dovoljan broj policijskih pripadnika koji su bili uz Lavrova i njegova bezbednost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, kao što nijedan gost Srbije, ni u jednom trenutku nije bio ugrožen na bilo koji način - rekao je Stefanović.

On je dodao i da bi službenici policije priveli Ristića da je za to postojao nalog, i da je svaki građanin, ukoliko takav nalog ne postoji, nevin dok se ne dokaže suprotno.

- Naš zadatak je da gosta obezbedimo na način da bilo koje lice ne može da mu naškodi. I mi smo to obezbedili - rekao je Stefanović. Upitan da li je Ristić na Interpolovoj poternici, ministar je odgovorio da to ne zna, niti da mu je posao to da zna.

Bezbednosne provere pokazuju da Srbija nije ugrožena terorizmom, ali je nivo pripravnosti ipak podignut iz preventivnih razloga, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović je na pitanje novinara rekao da se viši nivo bezbednosti primenjuje već dve godine upravo kako bi se osiguralo da građani Srbije ne budu ugroženi.

- To dosta zavisi i od obaveštajnog rada. Oslanjamo se na obaveštajnu saradnju sa partnerskim službama u regionu i zemlji - rekao je ministar.

On je dodao i da policija u većem broju prisustvuje događajima na kojima se okuplja veći broj građana, kao i da sprovodi posebnu kontrolu objekata od posebnog značaja, poput vodovoda i elektro-mreža.

I tokom novogodišnjih praznika, naglasio je Stefanović, biće angažovan dovoljan broj pripadnika policije."Očekujem da sve prođe mirno i da ne bude bilo kakvog bezbednosnog ugrožavanja", zaključio je ministar policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Temelji za jačanje odnosa

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2016

Ivici Dačiću uručeno pismo ruskog kolege Sergeja Lavrova ODLAZEĆA godina je obeležena aktivnim unapređenjem strateškog partnerstva Rusije i Srbije u interesima naših zemalja i naroda. Održani brojni kontakti na svim nivoima, realizacija zajedničkih projekata i planovi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.