STEFANOVIĆ: Sastanak u Stokholmu povodom migrantske krize (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ: Sastanak u Stokholmu povodom migrantske krize (FOTO)

Stefanović u Stokholm

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Stokholmu sa ministrom pravde i migracija Kraljevine Švedske Morganom Johansonom o aktuelnoj migrantskoj krizi.

Ministar Stefanović upoznao je ministra Johansona da se na teritoriji Srbije nalazi između osam i devet hiljada migranata i istakao da je za rešenje ovog problema neophodan jasan i precizan plan zemalja Evropske unije.

Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naglasio da je Srbija svim migrantima obezbedila adekvatan smeštaj u centrima u više gradova Srbije. Ukazavši da je Srbija uradila nacrte zakona o azilu i strancima, koji su u najvećoj mogućoj meri usklađeni sa direktivama Evropske unije, Stefanović je naveo da bi pomoć Kraljevine Švedske prilikom implementacije tih zakona bila dragocena.

Ministar Stefanović razgovarao je i sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Švedske Oskarom Stijenstromom o evropskim integracijama naše države.

Stefanović se zahvalio Kraljevini Švedske na podršci koju pruža Republici Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, kao i na pomoći u okviru reformskih procesa Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom posete Švedskoj, ministar Stefanović, ranije danas, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Kraljevine Švedske Andešom Igemanom sa kojim je potpisao Sporazum o policijskoj saradnji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.