STEFANOVIĆ O ŠIRENJU PANIKE: Uhapšeni je dobio lažnu vest o policijskom času od supruge koja radi u ministarstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ O ŠIRENJU PANIKE: Uhapšeni je dobio lažnu vest o policijskom času od supruge koja radi u ministarstvu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kazao je večeras da država brine o svojim građanima i pruža istinite i pravovremene informacije.

Povodom lažne informacije da će država uvesti policijski čas u trajanju 24 časa, Stefanović je naveo da je uhapšen Beograđanin V. P. (34) koji nije izvorni autor vesti.

- Tu vest je dobio od supruge zaposlene u jednom ministarstvu Srbije, koja takođe nije autor. Mi ćemo utvrditi ko jeste - najavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Stefanović.

On je kazao da želi da veruje da ta poruka nije objavljena sa ciljem da se unese panika.

- Molim građane da ne nasedaju na lažne vesti, da ih ne šire i da prate odluke vlade i države, jer je to način da zajednički pobedimo ovu bolest - rekao je on.

Stefanović je najavio da će sutra biti održan sastanak kriznih štabova i da će biti donete nove mere.

- Procenjujemo sve, stanje i broj novozaraženih, kapacitete zdravstvenih ustanova i kapacitete države. Mi ćemo sutra popodne imati zajednički krizni štav, kojem predsedavaju predsednik i premijerka i biće donete mere - rekao je ministar.

Upozorio je građani moraju da imaju poverenje u državu koja radi odgovorno.

- Ljudi treba da veruju državi. Sve mere donosimo ozbiljno i odgovorno. Ne da bismo ljudima otežali živote ili im napakostili, već da sačuvamo živote - rekao je Stefanović.

- Predsednik, vlada i medicinski stručnjaci svakodnevno zasedaju i procenjujemo koje su to mere da zaštitimo živote ljudi. Mi smo i do sada predlagali mere, svako ministarstvo iz svog domena, ali na način koji najmanje utiče na živote ljudi, ali neophodne da zaštite njhove živote - pojasnio je Stefanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.