STATISTIKA KOJA UTERUJE STRAH U KOSTI! Broj umrlih u Srbiji rapidno raste: Grafika smrti deluje zastrašujuće (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 08:49

STATISTIKA KOJA UTERUJE STRAH U KOSTI! Broj umrlih u Srbiji rapidno raste: "Grafika smrti" deluje zastrašujuće (FOTO)

Od početka trećeg talasa korone imali smo 690 preminulih osoba

Broj umrlih od korona virusa u Srbiji nastavlja dramatično da raste poslednjih dana, pa prilično šokantno deluje podatak da je od kovida 19 u poslednjih 96 sati preminulo čak 186 osoba ili skoro dve svakih 60 minuta!

Podsetimo, u utorak smo imali 37 umrlih za 24 sata, u sredu 41, u četvrtak 51, a juče je postavljen novi crni rekord - čak 57 izgubljenih života za samo 24 sata.

, a od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << epidemije korona virusa u našoj zemlji ukupno 1.423.

Nažalost, kako je pre par dana obelodanio i dr Predrag Kon, tek nas očekuju veliki brojevi izgubljenih života, veoma moguće čak i trocifreni na dnevnom nivou.

- Najveći broj preminulih uvek se javlja dve nedelje nakon rekordnih brojeva novozaraženih. A nama taj pik trećeg talasa tek predstoji - objasnio je dr Kon.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 22.404 osoba, njih 7.780 bilo je pozitivno, dok je nažalost 57 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 245 pacijenata.

Stopa smrtnosti u Srbiji je trenutno pala na 0,91 odsto, dok je u jednom trenutku, tokom drugog talasa korone, bila čak i preko 2,30%.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.