STARAC (85) SILOVAO OSMOGODIŠNJEG DEČAKA U NOVOM SADU Mališan nađen u žbunju, a ovo će vas posebno zgroziti

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 11:22

STARAC (85) SILOVAO OSMOGODIŠNJEG DEČAKA U NOVOM SADU Mališan nađen u žbunju, a ovo će vas posebno zgroziti

Presudom Višeg Suda u Novom Sadu starac je u oktobru 2022. godine oglašen krivim zbog silovanja, te je izrečena kazna doživotnog zatvora.

Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu starcu (85) kojom je bio osuđen na doživotnu robiju, u kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

On je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja osmogodišnjeg dečaka u maju 2020. godine na Šodrošu.

Međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu je ove godine preinačio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << presudu i delimično je prihvatio žalbu branioca na prvostepenu presudu.

- Apelacioni sud je nakon održane sednice veća doneo presudu kojom se žalba delimično usvaja, samo u delu odluke o kazni, te je preinačio presudu Višeg suda u Novom Sadu i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru - saopštio je sud u Novom Sadu.

Prvostepenom presudom Višeg suda, dosuđena je i naknada nematerijalne štete za pretrpljen strah i nanete duševne bolove u iznosu od 500.000 dinara. Ova odluka nije menjana.

Podsetimo, osuđeni se u pritvoru nalazi od maja 2020. godine, kada su ga građani prijavili za zlostavljanje maloletnika nakon što su zatekli nemilu scenu u blizini starog brodogradilišta u Novom Sadu.

Policijska patrola je po prijavi očevica izašla na teren i, na osnovu opisa, pronašla napasnika. Njemu su odmah stavljene lisice na ruke i on je priveden u stanicu.

- Nije se odupirao, niti je pitao zbog čega ga hapse. Ispričao je da se s dečakom slučajno sreo i da mu je on rekao da se posvađao s roditeljima, zbog čega je pobegao od kuće da bi bio sam - kaže sagovornik, napominjući da je mališan nađen sakriven u žbunju blizu mesta na kom se desilo zlostavljanje.

Utvrđeno je da je žrtva bio dečak koji je inače štićenik Centra za socijalni rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.