STAO UZ SVOJE: Raspop Dedeić se slikao sa ustašama! Otišao u Hrvatsku, pa Srbiji zapretio ratom! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STAO UZ SVOJE: Raspop Dedeić se slikao sa ustašama! Otišao u Hrvatsku, pa Srbiji zapretio ratom! (VIDEO)

Direktor NVO "CPC" Miraš Dedeić gostovao je u emisiji "Bujica" koju vodi proustaški voditelj Velimir Bujanec.

Direktor NVO Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da u Crnoj Gori lako može doći do građanskog rata, uz ocenu "da su Srbi remetilački faktor na Balkanu i da bi trebalo malo da se spuste na zemlju, jer više nema velike Srbije".

Gostujući na zagrebačkoj televiziji Z1, on je rekao da je "novac Srpske pravoslavne crkve, izvučen iz Crne Gore, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korišćen za finansiranje srpskih ratnih zločinaca".

Prema njegovim riječima, neki od njih su se skrivali u manastirima pod upravom SPC u Crnoj Gori, pa čak i u Ostrogu.

Komentarišući Zakon o slobodi veroispovesti, on je kazao da je "crkvena imovina vlasništvo crnogorske države, kojoj se sada vraća".

Govoreći o dešavanjima u Srebrenici, Miraš je kazao da je to bio "stopostoni genocid", ali "manji od genocida koji je Srbija uradila u Crnoj Gori 1918. i 1920. godine".

- Da ne misle tu imovinu da daju na korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ne bi je ni vraćali. Od 600 crkava i manastira mi nemamo nijednu, sve je okupirala srpska crkva, kojoj i nije stalo do crkava i manastira, već do rušenja vlasti u Crnoj Gori - tvrdi Dedeić.

Dodao je da bi u Crnoj Gori lako moglo doći do građanskog rata ako odredbe tog zakona ne bi bile primenjene.

- Za Srpsku pravoslavnu crkvu Crna Gora nije država, već srpska pokrajina, a Crnogorci su Srbi, ali tu su se prevarili - poručio je Mihailo.

On je osporio i nedavnu proslavu 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, rekavši da to nije istina.

- Srpska pravoslavna crkva postoji, postoje i verujući ljudi, ali bez tomosa, koga nema do Berlinskog kongresa. Kasnije je dobila drugi tomos i prisajedinila Crnu Goru i ostale pravoslavne crkve u jednu i za to je platila carigradskom patrijarhu milion i po zlatnih švajcarskih franaka - rekao je Dedeić.

Na ovo gostovanje osvrnuli su se Nebojša Babović i Mimistarstvo onostranih poslova.

Babović navodi da "iako je Dedeić komična figura, treba istaći da se redovno nalazi u prvim redovima manifestacija koje organizuje država, kao vrlo uvažen gost."

Po riječima Babovića, u jvnosti se stvara slika da je nekakav verski velikodostojnik, što je vrlo opasno po ugled Crne Gore.

- Nadam se da posle ovog prijateljskog razgovora koji izgleda kao da je vođen nekada u NDH, a ne danas u RH, njegovo prisustvo biti eliminisano iz protokola Crne Gore. A vi koji ste podržali zakon, uz ovakva obrazloženja, želim da nađete duševni mir kod ovog duhovnika - navodi Babović.

Mimistarstvo onostranih posova je podelilo objavu Velimira Bujaneca uz komentar "Kakva ekipa. Ovo je jedan od najmasovnijih skupova pristalica CPC."

Bujenec je u originalnom postu napisao:

- Zagreb – Mitropolit Crnogorski Mihailo nakon snimanja Bujice u društvu generala HOS-a Ante Prkačina, saborskog zastupnika i bivšeg ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića i urednika emisije Velimira Bujanca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.