STANOVNICI PETRINJE VIŠE NE MOGU DA TRPE: Nezadovoljni kako se vlast odnosi prema gradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 12:36

STANOVNICI PETRINJE VIŠE NE MOGU DA TRPE: Nezadovoljni kako se vlast odnosi prema gradu!

Stanovnici Petrinje su se okupili u inicijativi "Petrinjsko proleće" jer su nezadovoljni komunikacijom sa državom

Građani Petrinje okupljeni u inicijativi "Petrinjsko proleće" nezadovoljni su nivoom komunikacije državnih i lokalnim organa sa građanima tog grada, stradalog u razornom zemljotresu krajem prošle godine.

U pismu predsedniku i premijeru, Zoranu Milanoviću i Andreju Plenković, kao i šefovima lokalne vlasti i štabova civine zaštite, građani Petrinje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su izrazili zabrinutost za opštu sigurnost u procesu uklanjanja ruševina i oštećenih objekata.

U otvorenom pismu oni su izneli predloge i zahteve, a na prvom mestu traže izjašnjavanje svih predstavnika državne i lokalne vlasti i Štaba civilne zaštite o procesima koji se planiraju za njihov grad.

Napominjući da im se niko od njih nije obratio i dao moralnu podršku, građani Petrinje ukazuju da je reč o istraumatizovanim građanima koji "vape za jasnom i direktnom podrškom lidera".

Oni traže jasne i blagovremene informacije o nedeljim planovima, konkretnim rezultatima i zacrtanim ciljevima u vezi uklanjanja oštećenih objekata šta je urađeno i šta je u planu da se radi.

- Petrinju ne čine zgrade, kuće i putevi. Petrinju čine ljudi. Petrinjci. Zato vas mi, Petrinjci, pozivamo da nam pomognete da izgradimo naš grad - navodi se u pismu, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.