STANOVNICI NE MOGU DA BORAVE NAPOLJU OD MIRISA PALJEVINE: Dim iz Vinče guši u Leštanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2021, 20:45

STANOVNICI NE MOGU DA BORAVE NAPOLJU OD MIRISA PALJEVINE: Dim iz Vinče guši u Leštanima

O čistom vazduhu i šetnji po svom naselju, ne žele ni da pomisle

Na deponiji u Vinči pre dva dana izbio je požar, a gust dim se i dalje može videti u pojedinim delovima Beograda.

Kako javljaju stanovnici Leštana ne mogu da borave napolju od mirisa paljevine koji osećaju u vazduhu.

.

- Ne možemo da budemo dugo ni na svojim terasama. Smrad je toliko jak, da seče u grlu. Ubi nas dim, ni nekoliko minuta ne možemo da izdržimo napolju - požalila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se meštanka iz Leštana.

Podsetimo, u subotu prepodne, jak smrad preplavio je Beograd, a najviše su se žalili građani sa Palilule. Kako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao, požar je stavljen pod kontrolu, a građani će danima moći da ga vide.

Gradonačelnik prestonice dr Zoran Radojičić apelovao je na Beograđane da ne šire paniku, i da nema razloga za strah, te da ogroman broj vatrogasaca gasi vatrenu stihiju koja je buknula u Vinči u subotu oko 20.30 časova.

Zahvaćeno je oko 5 hektara zemljišta.

Nakon održane sednice Stručno-operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije, Radojičić je izjavio je da na terenu u ovom trenutku i dalje dejstvuje vatrogasno-spasilačka brigada sa tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca.

- Broj vatrogasnih vozila i vatrogasaca je smanjen u odnosu na jučerašnji dan jer je uporedo angažovano sedam radnih mašina teške mehanizacije koje vrše zatrpavanje već ugašenih površina zemljom. Dalje aktivnosti će se odvijati tako što će vatrogasci nastaviti dogašavanje površina, koje će nakon gašenja takođe biti zatrpavane zemljom - izjavio je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je proces maksimalno ubrzan kako bi se cela akcija okončala u što kraćem roku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.