STANKOVIĆ I LATIN PROTESTOVALI PROTIV OTKAZA HONORARCIMA

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STANKOVIĆ I LATIN PROTESTOVALI PROTIV OTKAZA HONORARCIMA

ZAGREB - Nekoliko stotina zaposlenih i honoraraca na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT) okupilo se na ulazu u krug ove medijske kuće kako bi izrazili nezadovoljstvo što je za 300 njihovih kolega honoraraca u jednom danu i bez najave otkazana saradnja

ZAGREB - Nekoliko stotina zaposlenih i honoraraca na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT) okupilo se na ulazu u krug ove medijske kuće kako bi izrazili nezadovoljstvo što je za 300 njihovih kolega honoraraca u jednom danu i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najave otkazana saradnja.

Skup se pretvorio u miran protest. Uz povike "Vratite nam Hrvatsku televiziju" okupljeni novinari, među kojima i poznata lica s TV ekrana kao što su Denis Latin, Aleksandar Stanković, Maja Sever, Elizabeta Gojan i Robert Zuber, krenuli su prema kancelariji vršioca dužnosti genelanog direktora HRT Josipa Popovca, kome su blokirali izlazak iz kancelarije.

Kada su videli da Popovac nema nameru da izađe i obrati im se, krenuli su prema kancelariji vršioca dužnosti direktora HTV Mislava Stipića, ali je ulaz u hodnik u kome se nalazi njegova kancelarija bio zatvoren. Nakon dva sata protesta bez ijednog incidenta, zaposleni su se mirno razišli.

Mnogi su dobili poruke od svojih urednika da "svi koji se ne nađu na radnom mestu mogu očekivati otkaz". Demonstrantima su podršku dali Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.