Izvor: B92, 21.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STAMBUK I SAINOVIC: DOS SE SPREMA DA POKRADE IZBORE

Visoki funkcioner Jugoslovenske levice i kandidat za poslanika u Vecu republika jugoslovenskog parlamenta Vladimir Stambuk optuzio je Demokratsku opoziciju Srbije da ce na izborima pokrasti glasove uz pomoc zapadnih zemalja, javlja Beta. On je u intervjuu objavljenom u sredu u "Borbi" kazao da DOS forsira "neprofesionalna i nesuvisla" istrazivanja javnog mnjenja koja za cilj imaju da stvore atmosferu da "Kostunica i DOS dobijaju i da mogu da izgube 'jedino zbog kradje'". "Opozicija se sprema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ukrade glasove gde god bude mogla i da bi to prikrila vice:'Drzte lopova', kako bi ubedila narod da ce to leva koalicija uciniti. U stvari, oni su ti koji se pripremaju na kradju, uz podrsku zapadnih zemalja", rekao je visoki funkcioner JUL. On je kazao da takvo delovanje DOS pojacava agresivnost kod pristalica te koalicije, koje tu agresiju treba da "ispolje posle izbora". On je kazao da je ubedjen u pobedu levice na izborima i dodao: "Veoma je vazno da izbori proteknu u miru i demokratski. Levici je u interesu da oni budu fer i posteni, jer ako na njima ne bude bilo kradje mi sigurno dobijamo".

Clan Izvrsnog odbora Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije Nikola Sainovic optuzio je u cetvrtak opoziciju da ce "pokrasti izbore", prenosi FoNet. On je na konferenciji za novinare, na primedbu da je SPS 1996. godine uhvacena u kradji izbornih rezultata, rekao da se te optuzbe "zasnivaju bas na iskustvu iz 1996. godine". On je dodao da se "opozicija ocigledno sprema da ukrade sto god moze, ali posmatraci i biracki odbori to nece dozvoliti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.