Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"STAJNEROVA UREDBA NE KRSI LJUDSKA PRAVA"

Pristina -- Uredba sefa UNMIK Mihaela Stajnera, kojom se daju vece nadleznosti policiji da prisluskuje osobe osumnjicene da su umesane u organizivan kriminal na Kosovu, ne ugrozava ljudska prava i slobode, rekli su u petak zvanicnici UNMIK i tuzioci na Kosovu. Portparol UNMIK Suzan Manuel je izjavila da postoje mehanizmi koji osiguravaju zastitu ljudskih prava i da prisluskivanje ne moze biti vrseno bez dovole istraznog tuzioca. Ona je rekla da obavestajne sluzbe imaju informacije o postojanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizovanog kriminala i ocenila da ce uredba UNMIK olaksati borbu protiv njega.

Sef UNMIK-kancelarije za informisanje Sajmon Hejzlok je rekao da uredba UNMIK ne izuzima nikoga i da vazi za sve gradjane Kosova, ukljucujuci i najvise kosovske politicare, poslanike ili novinare. Hejzlok je rekao da ce Uredba biti primenjivana protiv ljudi koji destabilizuju Kosovo i koji su deo organizovanog kriminala.

Glavni tuzilac Kosova Mustafa Salja je izjavio je da je ovakva uredba neophodna i da legalizuje otkrivanje najtezih krivicnih dela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.