Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STAJNER I VALENTEN OBISLI SEVERNO KOSOVO

Kosovska Mitrovica -- Sef UNMIK-a Mihael Stajner i komandant KFOR-a Marsel Valenten u subotu su u pratnji svojih saradnika nenajavljeno obisli opstine severnog Kosova, nastanjene uglavnom srpskim stanovnistvom. Oni su oko 13.00 casova obisli opstinu Leposavic i administrativni prelaz izmedju teritorije Kosova i uzeg dijela Srbije u mjestu donje Jarinje.Tom prilikom su se kratko zadrzali u razgovoru sa carinicima Carinske sluzbe Kosova i vojnicima KFOR-a koji obezbedjuju taj dio administrativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice na sjeveru Kosova.

Oko 14 casova Stajner i general Valenten su stigli u severni, srpski deo Kosovske Mitrovice, kojom su, uz jako obezbjedjenje, prosetali. Tokom setnje Stajner je na ulicnoj tezgi od jednog Srbina kupio jabuke.

Sef UNMIK-a i komandant KFOR-a prosli su i kroz naselje Bosanska mahala, u kome sada zive vecinski Albanci i potom preko istocnog, sporednog mosta presli u juzni, albanski dio grada. Stajner i Valenten, iako praceni velikim brojem novinara, nisu zeleli da daju nikakve izjave niti da objasne razlog svoje posjete. Za vrijeme njihove setnje Mitrovicom nije zabiljezen nijedan incident.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.