ŠTA SLAVE, NA ČEMU IM ČESTITAJU? Dačić poručio da Priština NIKADA neće dobiti međunarodno PRIZNANJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 11:07

"ŠTA SLAVE, NA ČEMU IM ČESTITAJU?" Dačić poručio da Priština NIKADA neće dobiti međunarodno PRIZNANJE!

"Treba da ih bude sramota"

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić kaže da je 17. februar dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak i pri tom se pita šta slavi Priština i na čemu im čestitaju države koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

- Šta slavi Priština i na čemu im čestitaju države koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koju je Narodna skupština Srbije proglasila pravno ništavnom? Današnji dan, 17. februar, je dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak i kada je ozvaničena politika dvostrukih standarda u tumačenju principa zaštite teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija - kaže Dačić.

To je pokušaj legalizacije viševekovnog etničkog čišćenja srpskog naroda, čija je država stvorena na Kosovu i Metohiji. Toga je svesno i 109 država od ukupno 193 članice UN-a, koje nisu priznale ovaj jednostrani i nelegalni akt.

Uz ogromnu podršku zapadnih velikih sila, zloupotrebljavajući i religijski muslimanski faktor, Priština nije uspela za ovih 16 godina da dobije međunarodno priznanje, niti će ga dobiti.

- Umesto čestitki, trebalo bi da ih bude sramota da podržavaju režim u Prištini, koji i dalje ubija jedan slobodarski i junački narod u srcu Evrope. Srbija je opredeljena za mir i dijalog, ali nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, braneći time i osnovne principe međunarodnog prava. Istovremeno, kao što mi poštujemo teritorijalni integritet svih zemalja na svetu, očekujemo da svi poštuju i teritorijalni integritet Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - saopštio je Dačić.

Skupština tzv. Kosova donela je 17. februara 2008. godine Deklaraciju o nezavisnosti.

Srbija Danas/Telegraf/E.T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.