ŠTA SE SVE MENJA U VOJVODINI? U Novom Sadu biće izgrađena Palata pravde, modernizacija sudova

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 00:27

ŠTA SE SVE MENJA U VOJVODINI? U Novom Sadu biće izgrađena Palata pravde, modernizacija sudova

Popović je sagovornike upoznala i sa planovima resornog ministarstva na proširenju kadrova vezanih za teritoriju pojedinih opština u Vojvodini.

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas u Novom Sadu sa predsednikom Apelacionog suda Darkom Tadićem i predstavnicima pravosudnih organa o unapređenju uslova rada i proširenju i modernizaciji smeštajnih kapaciteta sudova i tužilaštava.

Tema sastanka bila je i izgradnja Palate pravde u tom gradu, što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će doprineti poboljšanju uslova rada i u zgradi pravosudnih organa u Sutjeskoj ulici, u kojoj radi 1.200 ljudi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarka i predstavnici novosadskih pravosudnih institucija izrazili su očekivanje da se u novu zgradu preseli i Tužilaštvo i krivična odeljenja Višeg i Osnovnog suda.

Jedna od tema bila je i osavremenjivanje tehničkih uslova suda, što će dodatno doprineti efikasnosti rada.

Popović je sagovornike upoznala i sa planovima resornog ministarstva na proširenju kadrova vezanih za teritoriju pojedinih opština u Vojvodini, kao i o proširenju mreže sudova.

Ona se danas sastala i sa čelnicima lokalne samouprave, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozdravio je napore ministarke, koja, kako je naglasio, u ime Vlade Srbije sprovodi nepokolebljivu borbu protiv korupcije i kriminala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.