ŠTA SE OVO DEŠAVA? U Evropi požari, a na jugu planete SNEG, u sred leta građani pravili SNEŠKA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 11:02

ŠTA SE OVO DEŠAVA? U Evropi požari, a na jugu planete SNEG, u sred leta građani pravili SNEŠKA (VIDEO)

Istorijski talas hladnoće prolazi kroz Brazil i već je doneo sneg u državi Rio Grande do Sul na krajnjem jugu zemlje

, javio je brazilski portal.

Meteorolozi prognoziraju temperaturu do minus 10 stepeni Celzijusovih, a rekordno niska temperatura očekuje se u jugoistočnim gradovima sutra i u subotu, 31. jula.U 30 okruga u državi Santa Katarina registrovana je temperatura niža od minus sedam stepeni Celzijusovih, a vlasti Rio de Žaneira registrovale su talase visine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četiri metra.

Mediji javljaju da je sneg danas padao u najmanje 13 brazilskih gradova, uključujući Pelotas, Sao Francisko de Paula i Karlos Barbosa, a u pojedinim mestima padao je i grad. Narod je izašao na ulice, kako bi se grudvali i pravili Sneška Belića.

Očekuje se da će hladnoća uticati na useve kafe sledeće godine, jer je hladan talas zahvatio “središte pojasa kafe” u Brazilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.