ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Dečak (7) ubio mališana (5) u kući - policija zanemela, rekli samo ovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 09:41

ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Dečak (7) ubio mališana (5) u kući - policija zanemela, rekli samo ovo

Ove godine je u SAD-u bilo više od 150 incidenata u kojima su deca nenamerno zapucala.

Sedmogodišnji dečak ustrelio je i ubio petogodišnjaka u kući u istočnom Kentakiju, saopštila je policija. U saopštenju su takođe naveli kako dosadašnja istraga ukazuje na to da je pucnjava, koja je prijavljena u ponedeljak uveče u kući u gradu Mekeju, bila slučajna.

Hitne službe su pokušale da spasu život detetu, ali mrtvozornik okruga Džekson je na kraju proglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dete mrtvim, javlja Associated Press.

Policija je najavila kako se istraga nastavlja i nije želela da objavi identitet onih koji su umešani u incident. Neprofitna organizacija "Everytown for Gun Safety" navodi kako je ove godine u SAD-u bilo više od 150 incidenata u kojima su deca nenamerno zapucala.

Navedeni incidenti su rezultirali s najmanje 58 smrtnih slučajeva i 101 povredom. Kentaki nema zakone koji bi omogućili kažnjavanje onih koji su ostavili vatreno oružje bez nadzora. Međutim, savezna država zabranjuje svakome da "namerno, svesno ili nesmotreno" daje pištolj maloletniku osim ako maloletnik nema zakonsko dopuštenje za posedovanje pištolja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.