ŠTA SE DEŠAVA SA PRINCEZOM LATIFOM IZ DUBAIJA? Ujedinjene nacije pozvale hitno Emirate, traže samo jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 07:38

ŠTA SE DEŠAVA SA PRINCEZOM LATIFOM IZ DUBAIJA? Ujedinjene nacije pozvale hitno Emirate, traže samo jedno

U snimljenom materijalu ona je tvrdila da su je pripadnici specijalnih snaga bezbednosti drogirali i vratili u zatočeništvo

UN su pozvale Ujedinjene Arapske Emirate da pruže konkretne dokaze o tome da je živa princeza Latifa Al Maktum, ćerka suverena Dubaija, koja je navodno zatočena.

U saopštenju koje su danas izdale UN u Ženevi, eksperti za pitanja ljudskih prava poručili su da bi ona hitno morala da bude oslobođena.

Princeza Latifa pokušala je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pobegne iz Dubaija 2018. godine, a u snimljenom materijalu koji je objavio BBC, ona tvrdi da su je pripadnici specijalnih snaga bezbednosti drogirali i vratili u zatočeništvo.

Podsetimo, kraljevska porodica Dubaija saopštila je u februaru da se o princezi Latifi "brine kod kuće" nakon što je Bi-Bi-Si pribavio video zapise u kojima ih ona optužuje da je drže kao taoca otkako je pokušala da pobegne 2018. godine.

- Kao odgovor na izveštaje medija u vezi sa Sheikha Latifa, želimo da se zahvalimo onima koji su izrazili zabrinutost za njeno dobro, uprkos izveštavanju koje sigurno ne odražava stvarni položaj - rekla je porodica u odgovoru koji je stigao preko ambasade UAE u Londonu - saoptšila je tada kraljevska porodica Dubaija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.