ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠOM DECOM? Mladići napali klince od osam do 11 godina na igralištu, sa njima bile i devojčice: Jedna od njih ga je ošamarila

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 10:28

ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠOM DECOM? Mladići napali klince od osam do 11 godina na igralištu, sa njima bile i devojčice: Jedna od njih ga je ošamarila

Iz Uprave policije potvrđeno je da su u ovom slučaju urgentno postupili i da se, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, preduzimaju dalje radnje.

Osmogodišnji dečak i nekoliko njegovih vršnjaka povređeni su u petak popodne, kada je na njih nasrnula grupa mladića i devojaka na sportskom terenu u delu grada Preko Morače.

Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, mladići, od kojih su pojedini punoletni, napali su decu, uzrasta od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osam do 11 godina, koja su se igrala na delu terena, udarajući ih pesnicama, šamarajući ih, a jednog od njih bacili su sa ograde kada je pokušavao da pobegne sa terena. Sa njima su bile i dve devojke koje su učestvovale u ovom nasilju, a deca su navela da, nakon što su ih tukli, napadači im nisu dozvoljavali da napuste teren.

Slučaj su policiji prijavili roditelji dvojice dečaka, a prethodna dva dana na osnovu prijava saslušavani su svedoci ovog događaja.

Majka jednog od dečaka koji je povređen u napadu navodi da je u petak popodne njen sin bio sa grupom dece na sportskom terenu, gde je bio prisutan i njegov ujak. Nakon što je ujak otišao, deca su se našla na meti napadača.

- Nakon što sam otišla da vidim gde je i šta radi, zatekla sam dete uprljano i krvavo kako sedi. Na moje prvo pitanje šta mu se desilo, rekao je, očigledno još u šoku, da su se samo igrali. Nakon toga je počeo da plače i ispričao mi da su ih istukli neki momci što puše, a sa njima su bile i dve devojke. Rekao mi je da ga je jedna od njih i ošamarila, da su ih udarali pesnicama po glavi i leđima, da su njegovog drugara bacili sa ograde na koju je pokušao da se popne da bi pobegao od njih. Sve to su potvrdili i policijskom službeniku, koji nas je uputio da odemo i podnesemo prijavu. Lekar je konstatovao povrede u vidu crvenila i otoka nanetih zatvorenim pesnicama po glavi, vratu i leđima - navodi majka dečaka.

Očekuje da će nadležni u policiji i Osnovnom državnom tužilaštvu shvatiti ozbiljnost ove situacije i da će ova grupa tinejdžera odgovarati. Pita se da li je moguće da više deca ne smu ni ispred zgrade da se bezbrižno igraju, nego da bez povoda dođe neko ko je deset godina stariji i iživljava se nad njima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.