Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 09:44

"ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠOM DECOM?!" Još jedna masovna pucnjava u SAD (FOTO)

Šestoro tinejdžera povređeno nakon proslave praznika.

Šest tinejdžera je lakše povređeno u pucnjavi po završetku proslave američkog praznika "Džuntint" u Milvokiju, u američkoj državi Viskonsin, saopštila je policija.

Policija je navela da je reagovala u ponedeljak u blizini Rouz parka nakon što su četiri devojke i dva mladića starosti između 14 i 19 godina povređeni u pucnjavi, a da povrede nisu opasne po život, preneo je Si-En-En (CNN). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Šef policija Milvokija, Džefri Norman, rekao je da pretpostavlja da je pucnjava nastala zbog sukoba između tinejdžera. Pretpostavlja se da je 17-godišnji tinejdžer izazvao sukob i da je među upucanima.

- Milvoki, šta se dešava sa našom decom? Roditelji, staratelji, odrasli, moramo da se potrudimo da prestane ovo nasilje koje naša deca donose na ove ulice. Nijedan pištolj, nikakvo oružje za uništavanje ne bi trebalo da bude u rukama naših mladih - rekao je Norman na konferenciji za štampu i dodao:

- Ovo je priča koja se prečesto dešava i postaje stvarno stara. Zaista stara.

Policija je saopštila da nastavlja istragu povodom tog incidenta.

Gradonačelnik Kavalir Džonson rekao je da je u tom području u vreme incidenta bilo na hiljade ljudi.

"Džuntint" je savezni praznik u SAD, u znak sećanja na emancipaciju porobljenih crnaca. Njime se obeležava godišnjica proglašenja slobode za sve robove u Teksasu, 19. juna 1865.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.