ŠTA SE DEŠAVA NA NEBU IZNAD AMERIKE? Naređen hitan prekid svih vazduhoplovnih operacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 08:25

ŠTA SE DEŠAVA NA NEBU IZNAD AMERIKE? Naređen hitan prekid svih vazduhoplovnih operacija

Ovim potezom će biti prizemljeni svi vojni piloti, osim onih koji učestvuju u kritičnim misijama, dok ne završe potrebnu obuku

Američka vojska je u petak naredila svojim vazduhoplovnim jedinicama da zaustave sve operacije na jedan dan sledećeg meseca kako bi se pregledale sigurnosne procedure i obuka nakon nedavnih nesreća u kojima su učestvovala dva helikoptera u kojima je poginulo 12 vojnika.

, piše u saopštenju.

Tri pilota američke vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poginula su u četvrtak na Aljasci, gde su se sudarila dva helikoptera Apače. Prošlog meseca devet vojnika je poginulo u padu dva helikoptera Black Hawk tokom vežbe u vazdušnom prostoru iznad Kentakija.

Za provedbu ove odluke američko vazduhoplovstvo na raspolaganju ima razdoblje između 1. i 5. maja, dok će Nacionalna garda i pričuvni kadar potrebnu obuku moći da prođu do 31. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.