ŠTA JE UPRAVO IZJAVIO ZVANIČNIK IDF-a?! Razmera od dva palestinska civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa je izuzetno pozitivna

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 09:43

ŠTA JE UPRAVO IZJAVIO ZVANIČNIK IDF-a?! "Razmera od dva palestinska civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa je izuzetno pozitivna"

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je u ponedeljak da je 15.899 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima od 7. oktobra,  ne precizirajući koliko je ubijenih civila i boraca.     

Razmera od dva palestinska civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa je "izuzetno dobra" s obzirom na to da se borbe vode u gradskim sredinama, smatra portparol Izraelskih odbrambenih snaga Džonatan Konrikus.

Ova izjava je usledila nakon tvrdnji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medija u ponedeljak, koji su se pozivali na visoke izraelske vojne zvaničnike, da su dva civila ubijena u Gazi na svakog militanta Hamasa, prenosi CNN.

Portparol vojske potpukovnik Konrikus saopštio je američkoj televiziji u ponedeljak da može da potvrdi taj medijski izveštaj.

- I mogu da kažem da, ako je to tačno, a mislim da će naši brojevi biti potvrđeni - ako uporedite taj odnos sa bilo kojim drugim sukobom na urbanom terenu između vojske i terorističke organizacije koja koristi civile kao svoj živi štit, a implementirana je u civilno stanovništvo, videćete da je ta razmera veoma velika, izuzetno pozitivna i možda jedinstvena u svetu - naglasio je Konrikus.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je novinarima na konferenciji za novinare u subotu da je vojska ubila "hiljade terorista", prenosi CNN.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.