Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STA CE BITI SA POSLANICIMA SD ISKLJUCENIM IZ STRANKE?

Od devet poslanika koliko Socijaldemokratija, u okviru DOS-a, ima u Skupstini Srbije, samo je jedan ostao lojalan predseniku stranke Vuku Obradovicu, dok su ostali odlukom Glavnog odbora od utorka, iskljuceni iz te stranke. kako prenosi Radio B92, ova stranka sada ima pravo da povuce svoje poslanike i o tome obavesti svoje koalicione partnere, ali takva inicijativa za sada nije pokrenuta. Kako saznajemo, na zajednickoj listi DOS-a , Socijaldemokratija u rezervi ima jos samo tri poslanicka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata iz svoje stranke, tako da u slucaju da zatrazi zamenu sadasnjih poslanika, ne bi bila u mogucnosti da novim ljudima "pokrije" sva mesta u republickom parlamentu, koja joj po koalicionom dogovoru pripadaju.

Sef poslanicke grupe DOS-a Cedomir Jovanovic rekao je u razgovoru sa novinarima da ne zna ko je iskljucen iz Socijaldemokratije, s obzirom da postoje i tvrdnje da su neke odluke u toj stranci donete "nestatutarno". Na pitanje da li ce DOS raspravljati o eventulnoj zameni sadasnjih poslanika iz redova Socijaldemokratije, Jovanovic kaze: "Nisam rekao da cemo raspravljati o zameni, ili eventualnoj zameni, vec da cemo u narednih nekoliko dana zauzeti jasan stav po pitanju statusa Socijaldemokratije u okviru DOS-a, pa dakle i u okviru onih drzavnih organa u kojima se nalaze predstavnici SD, i tako definisati i pitanje poslanika te stranke u republickoj i saveznoj skupstini. To je odluka koju cemo doneti zajedno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.