ŠTA ĆE BITI SA DECOM AKO RODITELJI IMAJU KORONU? Doktor Kon odagnao SVE SUMNJE, već smo imali TAKAV SLUČAJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA ĆE BITI SA DECOM AKO RODITELJI IMAJU KORONU? Doktor Kon odagnao SVE SUMNJE, već smo imali TAKAV SLUČAJ

U Republici Srbiji su do 15 časova 25. marta 2020. godine registrovana ukupno 384 potvrđena slučaja COVID 19.

Na konferenciji povodom situacije sa korona virusom u Srbiji, dr Predrag Kon je na pitanje šta će biti sa decom, ukoliko su samohrani roditelji ili oba roditelja zaražena virusom Covid-19, rekao da će rešenja za situacije biti tek razrađena.

- Mi smo imali slučaj razdvajanja deteta od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << roditelje i pre organizovanog smeštaja na Beogradskom sajmu. Oba roditelja su bila pozitivna i morala su da budu smeštena u bolnicu. U tom konkretnom slučaju dete je, uz saglasnost majke, odvezeno kod rođaka u unutrašnjost. Ako bi bio slučaj da su i deca pozitivna, morali bismo da postavimo starosnu granicu recimo od 12-13 godina. To ćemo videti kada se pojavi prvi slučaj - rekao je Kon.

Od poslednjeg izveštaja do časova, 24. marta 2020. godine testirani su uzorci 245 osobe od kojih je 81 pozitivno na korona virus. Ukupan broj osoba na respiratorima je 24. Hospitalizovana su 203 pacijenta.

Od tog broja, njih 14 je u KC Vojvodina, 18 u KC NIš, 16 u KC Kragujevac, 12 na Infektivnoj klinici KCS, dok je 131 pacijent u KBC "Dragiša Mišović", 10 na Klinici za pulmologiji, a dva pacijenta u Valjevu.

Na respiratoru je 24 pacijenta, i to po četiri u KC Vojvodine, KC Niš i KC Kragujevac, devetoro na Infektivnoj klinici KCS, dvoje u "Dragiši Mišoviću", a jedan na pulmološkoj klinici, naveo je Kon.

Do danas je umrlo četvoro ljudi, a petnaestoro je izlečeno.

Za više informacija o korona virusu možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.