ŠTA ĆE BERLIN REĆI? Lavrova desna ruka ukazala gde greše Nemci, bolje bi im bilo da neke stvari promene

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 18:21

ŠTA ĆE BERLIN REĆI? Lavrova desna ruka ukazala gde greše Nemci, bolje bi im bilo da neke stvari promene

Zamenik šefa ruske diplomatije pozvao Nemačku da preduzme konkretne korake

Kurs konfrontacije koji vodi Berlin prema Rusiji, a koji se ogleda kroz neosnovane optužbe i uvođenje sankcija nanose ozbiljnu štetu vezama dve države, zbog čega Moskva poziva Nemačku da odustane od agresivne retorike i vrati se dijalogu.

Zamenik ruskog šefa diplomatije, Vladimir Titov, razgovarao je danas sa nemačkim ambasadorom u Moskvi, Gezom Andersom fon Gajrom. Tom prilikom dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << diplomata su analizirali stanje i perspektive rusko-nemačkih odnosa u pozadini njihove nedavne degradacije.

Titov je ukazao nemačkom diplomati da kurs konfrontacije koji vodi Berlin prema Rusiji i koji se ogleda u neosnovanim optužbama, odbijanju saradnje u mnogim oblastima i uvođenju sankcija nanosi ozbiljnu štetu decenijskim vezama i uzajamno korisnoj saradnji dve države u različitim oblastima.

- Nemačka strana je pozvana da odustane od agresivne retorike, metoda obuzdavanja i pritisaka i vrati se dijalogu u cilju promocije pozitivne agende u bilateralnim odnosima i spoljnopolitičkoj saradnji - naglasili su u ruskom MIP-u.

Da li znaš nekoga od svojih vršnjaka ko je napravio tajnu ili javnu grupu na nekoj od društvenih mreža sa ciljem ismejavanja nekog od vršnjaka?

Choices

Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Rusija Moskva Nemačka Berlin Politika Vladimir Titov

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.