Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS odložio najavljeni protest

BEOGRAD -

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS ) saopštio je danas da je odložio protest i da će nastaviti intenziviranje socijalnog dijaloga na svim nivoima, u cilju rešavanja teških ekonomskih i socijalnih problema.

Kako se navodi, odluka o odlaganju protesta je doneta na današnjoj sednici Veća sindikata, jer je Vlada Srbije, nakon oštrog upozorenja i velikog pritiska tog sindikata preduzela mere čiji je rezultat pad cena pojedinih životnih namirnica, kao i zaustavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih poskupljenja roba i usluga.

Dodaje se da je od Vlade Srbije dobijeno i obećanje da će uz maksimalno zalaganje održati nivo cena i da će učiniti sve kako standard građana ne bi bio dalje urušavan.

"Ukoliko se prethodni, neopravdani rast cena ponovi, a poslodavci samovoljno nastave da uvećavaju profite na štetu građana podizanjem cena ili vlada odluči da puni budžet isključivo preko leđa najsiromašnijih građana, SSSS neće prezati da pozove članstvo i sve građane da izraze nezadovoljstvo masovnim protestima na ulicama", navodi se u saopštenju.

Sindikat je naglasio i da očekuje da će Vlada Srbije po hitnom postupku izmeniti Zakon o utvrđivanju maksimalnih zarada u javnom sektoru, koji je, usvojen bez prethodnog razmatranja i mišljenja Socijalno ekonomskog saveta, a koji najviše pogađa one sa najnižim primanjima, čije su zarade pale ispod zakonom utvrđene minimalne zarade.

"SSSS će sa velikom pažnjom, svakodnevno, nastaviti da prati i analizira ekonomsku situaciju u zemlji i sve mere vlasti koje su vezane za standard i radna prava zaposlenih i na osnovu toga, donositi odluke o narednim aktivnostima", dodaje se.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.