Izvor: B92, 26.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSS U PETAK ORGANIZUJE STRAJK UPOZORENJA ZBOG ZELEZNICARA

Beograd -- Savez sindikata Srbije organizovace u petak jednosatan strajk upozorenja ako Vlada Servbije ne pocne pregovore sa zeleznicarima koji strajkuju. Predsednik Veca SSS Milenko Smiljanic rekao je na konferenciji za novinare da je na sednici Predsednistva tog sindikata odluceno da u petak u 12:00 sirom Srbije bude odrzan jednosatan strajk i da se jos jednom "skrene paznja" republickom premijeru Zoranu Djindjicu, kako bi pregovorima bio okoncan strajk zeleznicara. Smiljanic je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ce se strajku zeleznicara najverovatnije prikljuciti i avioprevoznici.

Iako je bilo najavljeno, do utorka nisu podnete krivicne prijave, niti je doslo do podele otkaza clanovima strajkackih odbora u sindikatu zeleznicara. Ipak, u poslovodstvu "ZTP Beograd" doslo je do kadrovskih promena. Zamenik generalnog direktora "ZTP Beograd" Goran Kalicanin potvrdio je za B92 da su smenjeni zamenik generalnog direktora Ljubomir Becejac i jos nekoliko rukovodilaca. Kalicanin tvrdi da je do ovih smena doslo zbog poboljsanja rezultata rada. "Treba stvoriti atmosferu rada i sistem u pravcu boljeg poslovanja i rada. Ne vidimo razlog da se ove promene dovode u vezu sa strajkom", kaze Kalicanin..

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.