SSP traži od tužilaštva da ispita navode Belivuka o saradnji sa Vučićem i Vulinom

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 13:24

SSP traži od tužilaštva da ispita navode Belivuka o saradnji sa Vučićem i Vulinom

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas javno tužilaštvo da hitno ispita sve navode iz iskaza Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičenih za više ubistava i druga teška krivična dela, o saradnji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.Iz te stranke su upitali zašto Belivukovi i Miljkovićevi iskazi ne bi bili "kredibilni izvor" za tužilaštvo ako su po navodima SSP, navodi Darka Šarića iz 2014. godine o povezanosti tadašnjih čelnika policije sa njegovim klanom bili "toliko kredibilni da je čak i MUP formirao posebnu radnu grupu da to ispita, a na insistiranje specijalnog tužioca za organizovani kriminal"."Da li Vulin i Vučić više veruju Šariću, nego Belivuku? Ili se plaše da će ih istinitost iskaza Miljkovića i Belivuka oterati na više desetina godina u zatvor? Utoliko pre, jer su se Šarićevi navodi pokazali netačnim, ali su poslužili taman toliko da se smeni tadašnji vrh Uprave kriminalističke policije i dovede novi, za koji se ispostavilo da je saradjivao sa ubicama iz Ritopeka", naveli su iz SSP.Upozorili su nadležne tužioce da će, "ukoliko svojim nečinjenjem omoguće nekažnjavanje pojedinaca koji su pružali političku podršku Belivukovom klanu, svi do jednog odgovarati zajedno sa njima"."Na tužiocima je zakonska odgovornost i obaveza ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SSP: Kako su Legija i Šarić kredibilni za tužilaštvo, a Belivuk i Miljković nisu

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2021

Stranka slobode i pravde pozvala je Javno tužilaštvo da hitno ispita sve navode iz odbrana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o njihovoj saradnji sa Aleksandrom Vučićem i Aleksandrom Vulinom.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.