Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSP pita premijerku: Šta tačno Šarčević treba da uradi da bi bio smenjen

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Stevanović upitala je danas premijerku Anu Brnabić "šta ministar prosvete Mladen Šarčević treba da uradi" da bi bio smenjen.

Ona je u pisanoj izjavi ocenila da je "za nešto više od tri godine, ministar prosvete uspeo da uvredi žrtve vršnjačkog nasilja, etiketira osnovce koji su protestovali jer je nesposoban da sačuva testove za maturu, optuži Univerzitet u Beogradu da se bavi politikom dok mu se pred očima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedan drugi univerzitet pretvara u školu za manekene bez njegove reakcije, sprovede reforme zbog kojih je prema rezultatima PISA testova svako treće dete funkcionalno nepismeno, i sve to uz konstantno vredjanje novinara".

"Pozivam Anu Brnabić da ukoliko navedeni razlozi nisu dovoljni da Šarčevića najuri iz Vlade, kaže šta jesu. Ili smo pogrešili adresu jer se vi i dalje bavite digitalizacijom", navela je Ana Stevanović a prenela Stranka slobode i pravde.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare povodom objavljivanja rezultata PISA testiranja, ministar prosvete Mladen Šarčević nije odgovorio na pitanje novinarke N1 koga smatra odgovornim za postignute rezultate.

Umesto odgovora, ministar joj se obratio, izmedju ostalog, rečima da "nije dobro pazila na času", prenela je televizija N1.

"Ne komentarišem. Morate da obnovite lekciju. Vi bi na PISA testiranju bili jako slabi", rekao je Šarčević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stevanović: Gospođo Brnabić, šta tačno Šarčević treba da uradi da biste ga smenili?

Izvor: 011vodič.com, 04.Dec.2019

Gospođo Brnabić, šta tačno treba ministar Šarčević da uradi da biste ga smenili, upitala je predsednicu Vlade Ana Stevanović, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde.. “Za nešto više od tri godine ministar prosvete je uspeo da uvredi žrtve vršnjačkog nasilja, etiketira osnovce...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.