Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 16:07

SSP: Zbog policijske brutalnosti više desetina građana tražilo pravnu pomoć

U protekla 24 časa više desetina građana je tražilo pravnu pomoć zbog policijske brutalnosti, hapšenja i pretnji, navodi se u saopštenju pravnog tima Stranke slobode i pravde (SSP).
Navode da je uhapšeno 16 osoba i da su njihovu preuzeli advokati Jasmina Belić, Miroslava Dajč, Vladimir Todorić i Vlada Gajić.
"Od šest osoba koje su pretrpele policijsku torturu jedna osoba je nakon pružene lekarske pomoći sprovedena u CZ i tamo se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u izolovanoj sobi, a druga je sa longetom na nozi puštena kući uz kaznu od 70.000 dinara zbog vređanja policajca", navodi se u saopštenju SSP-a.
Dodaju da svi građani koji smatraju da su bili žrtve pravne i policijske represije tokom protesta mogu da zatraže pomoć pravnog tima Stranke slobode i pravde.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.