SRUŠEN RESTORAN NA OBALI SAVE Grad uklonio još jedan nelegalni objekat

Izvor: Press, 08.Mar.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRUŠEN RESTORAN NA OBALI SAVE Grad uklonio još jedan nelegalni objekat

Grad Beograd naložio je rušenje bespravnog objekta na Savskom keju, građanima poznatog kao restoran "Bela vista".
Foto:Blic
Ovaj objekat nalazio se na keju duže od tri decenije, a na osnovu naloga grada vlasnik objekta kompanija "Kepa komerc" sama je porušila svoj nelegalni objekat, saznaje "Blic". Na mestu gde se nekada nalazio ovaj restoran biće ulaz na novu pasarelu koja će spajati Savski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << trg i Kalemegdan.
Stupanjem na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji u novembru prošle godine, nadležnost građevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda je poverena gradskom Sekretarijatu za inspekcijske poslove i nadzor više ne obavljaju opštinski inspektori.

Foto: Grad Beograd / Promo
Nekadašnji restoran "Bela vista"
Grad je od januara počeo sa rušenjem bespravnih objekata, prvo onih koji se nalaze na javnom zemljištu namenjenom izgradnji infrastrukture, izjavio je ranije zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Jedan od takvih objekata, uklonjen zbog potreba gradnje infrastrukture, bila je trospratnica od 1.600 kvadrata na Adi Huji, gde je predviđena trasa budućeg metroa.
 

Od stupanja na snagu tog zakona, gradski inspektori zatvorili su više od 130 bespravnih gradilišta na području Beograda.
Kako su najavili gradski čelnici, prestonicu u budućnosti čeka stajanje na put nelegalnim investitorima, a uskoro bi trebalo da bude objavljen i spisak objekata koji će biti sravnjeni sa zemljom.
Izdvajanje novca za uklanjanje spornih građevinskih jedinica, kako je "Blic" ranije pisao, predstavlja veliki izdatak za gradsku kasu, budući da rušenje divljeg objekta od, na primer, 100 kvadrata košta oko dva miliona dinara, dok je za šestospratnicu potrebno izdvojiti 15 miliona dinara ili oko 125.000 evra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.